Suspensoar/Skyddsshorts

Alla skydd är givetvis sköna att ha för innebandymålvakten, men det som kan göra ondast att spela utan är suspensoar eller skyddsshorts. Med vetskap om att du som målvakt är väl skyddad överallt är det också lättare att agera med mer mod i fler situationer. Det påverkar målvaktsspelet i positiv riktning.

När det gäller suspensoar finns det inte så mycket mer att tänka på än att du ska köpa rätt storlek. Fel storlek kan göra att det klämmer eller skaver när du rör på dig i målet. Det kan även bli så att suspensoaren inte sitter på plats ordentligt, och därmed inte ger ett fullgott skydd.

Väljer du att spela i skyddsshorts finns det modeller som har inbyggd suspensoar. Vissa modeller av skyddsshorts är även berikade med skydd för höfterna. Skyddsshortsen bör vara gjorda i effektivt funktionsmaterial som andas väl.

Även om skyddsbyxan ska vara mjuk och följsam i spelet ska den sitta tight på kroppen. Den kan då även fungera som en lite enklare variant av värmebyxa för målvakten.

Med en bekväm suspensoar eller sköna skyddsbyxor kan du som innebandymålvakt vara säker på att få bästa tänkbara skydd i alla moment i målvaktsspelet.

suspensoar - skyddsshorts - skyddsbyxa
Till vänster skyddsshorts med inbyggd suspensoar samt höftskydd. Till höger en vanlig modell av suspensoar.