Långa knäskydd

Innebandymålvakten har en rad olika skydd. Bortsett från ansiktet är kanske knäna den del av kroppen som behöver bäst skydd och för detta finns det både korta och långa knäskydd att välja bland.

Att vara innebandymålvakt kräver bra skydd för hela kroppen. Byxorna är vadderade och skyddar bra mot slag och skott. Dock är de inte så vadderade att de räcker utan att målvakten dessutom behöver bära knäskydd.

När det gäller knäskydd finns det, som för alla innebandyprodukter, en uppsjö att välja bland. Producenterna av målvaktsprodukter är många och de flesta av dem har 2-3 olika modeller av knäskydd. De flesta producenter erbjuder ofta en modell knäskydd för juniorer och en lång och en kort modell för seniorer.

Vad är det för och nackdelarna med långa knäskydd inom innebandyn?

Den stora fördelen är givetvis att de ger ett mycket bra skydd. Som korta knäskydd skyddar de långa knäna mot kroppens tyngd under matcherna. Utöver detta ger de ett mycket bra skydd för smalbenen. Det gör att det med större mod går att ge sig in i tätare situationer som målvakt. Långa knäskydd brukar dessutom sitta stadigt på plats under alla rörelser.

Den nackdel som går att se med den långa modellen av innebandyknäskydd är att de blir lite tunga och klumpiga. En otränad målvakt tappar alltså i snabbhet och rörlighet, vilket givetvis kan resultera i farligheter bakåt.

långa knäskydd för innebandy
Långa knäskydd för innebandymålvakten ger ett mycket bra skydd, men kan vara lite klumpiga att röra sig i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *