Armbågsskydd

Armbågsskydd är kanske den delen av målvaktsutrustningen som prioriteras lägst när det är dags att köpa nya skydd eller kläder. Med rätt skydd för armbågarna kan dock målvakten spela med uppoffrande och agera med större mod i utsatta situationer. Det kan i slutändan bli matchavgörande.

Att köpa armbågsskydd kanske inte är det roligaste och mest glamourösa när det gäller målvaktsutrustningen. Dock är det en viktig detalj som kan påverka målvaktsspelet och agerandet i en positiv riktning.

Det viktiga att tänka på är att skydden ska vara i rätt storlek. För små blir obekväma och för stora sitter inte på plats ordentligt. Då tvingas du släppa koncentrationen i spelet och rätta till dem med jämna mellanrum.

Är banden som håller fast skydden i resår eller är det kardborreband? Resårband ställer högre krav på att det är korrekt längd på dem jämfört med kardborreband. Skulle däremot kardborrebanden vara aningen för långa kan de till viss del fastna på insidan av målvaktströjan och bli ett lite störande moment i spelet.

Många armbågsskydd fästes genom en elastisk strumpa som träs över armen. Med korrekt storlek sitter då skyddet bekvämt och stadigt runt armbågen.

Viktigt är också att stoppningen tål de hårda stötar som kan uppstå om målvakten slänger sig och slår i armbågen hårt i golvet.

armbågsskydd
Mjukt armbågsskydd som fästes med elastisk strumpa över armbågen.