Målvaktsskydd för barn

För att kunna prestera som alla bäst i innebandymålet är det viktigt att målvakten känner sig trygg och väl skyddad. Alla viktigast kanske det är för barn som ska stå i mål och när det gäller målvaktsskydd för barn finns det ett stort utbud att välja bland.

Innebandymålvakten utgör en väldigt viktig del i innebandylaget. När vi ska lära alla våra unga lirare att börja stå i mål är det därför extra viktigt att de har rätt förutsättningar. Med bra målvaktsutrusning och skydd känner de sig tryggare, tycker det är roligare och vågar spela ut mycket mer.

Utbudet av innebandyskydd är stort och det finns en hel del att välja bland även när det gäller målvaktsskydd för barn. Vad är det då som egentligen behövs för de unga målvakterna?

Givetvis en bra målvaktshjälm som sitter bra på huvudet. De ska ha en hjälm anpassad för deras storlek så den sitter stadigt i alla rörelser och inte blir för tung att bära längre stunder.

Målvaktströjan bör vara bra vadderad både på mage, bröst och armar. Då behövs ingen extra skyddsväst under tröjan och armarna blir bra skyddade mot skott och kanske även slag.

Även målvaktsbyxorna bör vara väl vadderade för att ge bästa skydd mot skott och slag. Med väl vadderade byxor brukar de yngsta och lättaste målvakterna inte ens behöva knäskydd.

Målvaktshandskar är också ett mycket bra skydd. Givetvis måste de vara enkla att greppa bollen med, men det är även bra om de ger skydd på ovansidan av handen. Främst mot slag över fingrarna.

Slutligen kan även suspensoar vara skönt för målvakten att ha på sig. Det händer titt som tätt att bollen hamnar lite fel och det är det ganska tryggt och skönt att även ha det skyddet. Det blir enklare för målvakten att agera med mod i fler situationer då.

målvaktsskydd för barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *